За мен

   Какво мога да кажа за себе си... Интересен въпрос и предпочитам делата ми да говорят отколкото аз, но за да сме "актуални" ще напиша някой друг ред и за себе си. :)
   Казвам се Атанас Димитров Шивиков и съм родом от град Пловдив. Това е и причината, почти за всяка една статия, отправната точка да е именно от тук. Роден съм през 1989 година в един хубав летен ден - 14 май. 
   Интересите ми са свързани с икономика, логистика, маркетинг, писане на статии, компютри и интернет. Мда... човек като прочете от какво се интересувам ще изпадне в тих ужас. Може би всичко това е така, защото съм завършил висшето си образование в Икономически университет Варна - бакалавър "Мениджмънт" и магистър "Логистичен мениджмънт", а в момента продължавам да уча и съм последна година "Софтуерни технологии" /пак магистратура/ в Пловдивски университет "Паисий Хилендарски". 

   Друго какво да кажа за себе си? Пътуването в чужбина ми е хоби, а опознаването на нашата хубава родина ми е страст. Може би и от там ми харесва да пиша за местата, които съм посетил. 

   Как започнах с блога?
  Започнах да го пиша през 2011 година след като вече "усилено бях изучил" т.нар. SEO похвати и дигитален маркетинг. С много желание и усилия започнах да пиша за 100-те национални туристически обекта с тенденцията да посетя тези, които все още не бях. Но преди две години, благодарение и на Инстаграм профила ми (@bulgariajourney), започнах лека полека да пиша само за места, на които съм бил. А официално цялостната ми концепция относно статиите в блога я промених в началото на 2015 година. Тогава ме поканиха от една френска телевизия (Arte TV) да участвам в техния проект за глобалното затопляне (казваше се COP21). Той представляваше филм с продължителност около час и половина, в който разказват различни хора по света за променящия се климат и как това влияе на любимите им места. Аз участвах с клип за най-старият действащ манастир в Европа, а именно манастира край село Златна ливада "Свети Атанасий".
   Благодарение на тази покана, в действителност не успях да се класирам за официалния филм (но за предпрожекцията клипът ми присъстваше), се реших да пиша от първо лице, единствено число всяка една статия. Искам да изживея момента и след това да опиша впечатленията ми, а не машинално просто да преразказвам статии. Желанието ми е да Ви накарам Вас, читателите, да се потопите в изживяването ми и да го преживеете и Вие. Това е и причината поради, която качвам ежемесечно по 1-2 статии (по-често по една), но обещавам, че ще се постарая да увелича бройката им.

   Това е от и за мен в тази страничка. Ако имате предложения или въпроси с радост ще ги прочета и ще отговоря. За целта използвайте контактната форма. 

   За малко да забравя.. Този левент на снимката горе в дясно съм аз. Чак да не повярва човек, че качвам лична снимка.