Мраморното езеро до село Православ

Mramornoto ezero selo Pravoslav
Мраморното езеро до село Православ
   Ако и вие сте решили да избягате от жегите, да се разходите и/или да посетите ново и вълнуващо място - Мраморното езеро до село Православ е вашата еднодневна екскурзия из България.
   

Къде се намира Мраморното езеро?

   И аз се питах същото доста време. Имах две опции, за да разбера: да питам някой, който вече е бил там или да потърся в интернет как да стигна. Та ако сте избрали второто, ще гледам да ви улесня. 
   Мраморното езеро се намира до село Православ, както подсказва и самото заглавие на статията. Аз лично тръгнах от Пловдив, но може да се мине и покрай общинския център Братя Даскалови (близо до град Чирпан). Селото отстой само на 5 км от гр. Брезово и на 50 км от Пловдив
    Малко преди да влезете в самото село от лявата страна (ако пътувате от Брезово) ще видите висок мраморен монумент и малък път до него. Предполагам, че в горещените, а и в хубаво време там ще има поне 1-2 паркирани автомобила. Това е началната точка. Аз лично избрах да оставя колата в началото, тъй като видях, че пътя не е в добро състояние. Разходката беше кратка, а самият преход беше лесен. За около 15 минути нормално ходене ще стигнете до стара сграда с 2 разклонения на пътя, хващате десния път и на около 200 метра ще видите очертанията на Мраморното езеро


Какво представлява "Мраморното езеро"?

   Това е стара мраморна кариера, днес пълна с вода. Става за плажуване и гмуркане. Водата е бистра, а и се в нея плуват малки рибки. Дълбочината е около 20 метра, което го прави чудесно място за гмуркане с леководолазна екипировка намиращо се близо до град Пловдив. Доколкото успях да разбера, при изследване на дъното все още има земекопна техника, когато мраморната кариера е била действаща. 

   Според мен, Мраморното езеро е едно чудесно място за отмора през почивните дни. 


GPS координати:
42.345049, 25.125692
Mramornoto ezero selo Pravoslav
Мраморното езеро до село Православ


Mramornoto ezero selo Pravoslav
Мраморно езеро до с. Православ

1 коментара:

Unknown каза...

Изглежда страхотно! Обезателно се прибавя в списъка с пътешествия за 2016 година!

Публикуване на коментар