Остров света Анастасия

Ostrov sveta Anastasia
Остров света Анастасия
Островът се намира до град Бургас. Света Анастасия е едно ново изживяване за голяма част от туристите, реновиран и наскоро рекламиран като туристическа дестинация в Бургаска област.
До него може да се стигне лесно чрез корабче от моста в Морската градина на Бургас.
Днес, на острова може да се пренощува, да прекараме времето си приятно, а и изживеем едно ново приключение. До него се стига посредством две корабчета, на които има разписание ето тук -> ЦЪК. Цените са поносими за всеки турист. На "Света Анастасия" има манастир, превърнат преди доста години в затвор, фар, хотелска част, релакс зона, ресторант, леркарна и невероятна природа.


"Света Анастасия" е емблематичен остров, тъй като носи гръмкият прякор "българският Алкатраз". В миналото тук са били заточвани затворници. Поради скъпата поддръжка и няколкократните бягства от острова затвор, управата бива принудена да го затвори. Едно от крилата на затвора бива затворено и превърнато в музей.

Има и доста легенди за острова. По време на един от набезите на пирати, монасите, които са били в Божията обител се затворили и се помолили на света Анастасия да ги опази. Така и станало, извила се буря и потопила кораба им. Днес още могат да се видят вкаменени останки от потънал кораб до острова.
Други легенди разказват как викинги опожарявали острова, търсейки скрито съкровище.

0 коментара:

Публикуване на коментар