Познавате ли България?

Програмата на националното туристическо движение "Опознай България - 100 национални туристически обекта" е създадена с цел популизирането на дестинациите в страната ни. Движението е създадено през 1966 година. В програмата са включени различни исторически, природо-географски, ахеологически, архитектурни и други обекти, които са паметници на културата признати в световен и национален аспект. Посещаването на всеки един от тези обекти се удостоверява с поставянето на печат в книжка. При посещение на 25 обекта получавате бронзова звезда, при 50 - сребърна, а при 100 - златна.

Съорганизатори на програмата са: Български туристически съюз (БТС), Министерство на младежка, образованието и науката, Министерство на културата, Министерство на физическото възпитание и спорта, Светият синод, Министерство на околоната среда и водите, Съюз на българските автомобилисти (СБА), Български червен кръст (БЧК), Българско национално радио (БНР) и Българска национална телевизия (БНТ - Канал 1)

П.С. В следващите статии Вие ще имате възможността да се запознаете с всеки един обект по отделно.

2 коментара:

Христо Златинов каза...

Добре , от къде мога да си купя такава книжка .. и при посещението примерно на 50 от обектите , къде да я взема тази звезда ?

Unknown каза...

От всеки един от изброените обекти би трябвало да може да се закупи книжката или от по-големите книжарници.

Публикуване на коментар